Kefír - přírodní probiotikum

Fermentované mléčné výrobky v sobě skýtají mnoho prospěšných látek pro lidské tělo. Obsahují vápník, fosfor, vitaminy A, D nebo B a velký podíl bílkovin. Kysané mléčné výrobky navíc bojují za zdravou vnitřní mikroflóru a podporují správné trávení, posilují imunitu a štěpí mléčný cukr, s jehož trávením si mnoho lidí neumí poradit.

Kefír vzniká reakcí tzv. kefírového zrna s mlékem a obsahuje Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum, prospěšné kvasinky a bakterie mléčného kvašení.

Díky kvasinkám dochází k tvorbě oxidu uhličitého (bublinek), tradiční kefír tudíž perlí a přezdívá se mu „mléčný šampus“. Nečekejte stejné pocity jako při pití opravdického šampusu, spíše pocítíte jemné perlení na jazyku.

Proč pít kefír?

Je silným zdrojem probiotik.
Je prevencí před množením rakovinotvorných buněk.
Hubí škodlivé a podporuje množení prospěšných bakterií.
Zvyšuje hustotu kostí a zpevňuje je.
Pomáhá s intolerancí laktózy.
Bojuje proti chronickým kožním potížím a kvasinkovým zánětům.
Podporuje a zlepšuje sníženou imunitu.
Je vhodný pro těhotné a kojící.
Fermentované mléčné produkty si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.